همانطور که اشاره شد فرمت midi در سال جهت اتصال دو سیتی سایزر به یکدیگر به وجود آمد ولی امروزه به فرمتی در کامپیوتر ها تبدیل شده که اطلاعات مربوط به یک موسیقی را میتوان به راحتی از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر انتقال داد باید توجه داشت که در گذشته انتقال اطلاعات از یک برنامه ی موسیقی به برنامه ی دیگر امکان پذیر نبود و هر برنامه فقط فرمت متعلق به خود را می توانست تشخیص دهد.
امروزه با وصل یک کنترل از midi ویا سینتی سایزر به کامپیوتر به راحتی می توان اطلاعات را جهت تولید موسیقی وارد کرد و آن موسیقی را با صدای دلخواه خود از کامپیوتر شنید .همین طور می توان در برنامه های سکوینسر (sequencer) اطلاعات فایل های midi را ادیت و تصحیح کرد و یا حتی آن ها را به راحتی تغییر داد.
فرمت های مختلف استاندارد midi
استاندارد midi در سه فرمت مختلف وجود دارد
فرمت اول :
در این فرمت فایل های midi به صورت یک ترک (trak ) چند کاناله ( multi channel) است که حاوی تمام پیغامها و اطلاعات midi از جمله سرعت و غیره است .وقتی در یک سیکوئنسر (sequencer) فایلی را به صورت midi با این فرمت در می آورید در واقع سیکوئنسر تمامی ترک های را با هم ادغام کرده و به صورت یک ترک midi در می آورد .در این حالت ،در واقع ترکی در اختیار داریم که ترکیبی از چند ترک midi است ولی اصلاح و ادیت آن بسیار مشکل است .
فرمت دوم:
این فرمت متداول ترین شکل استاندارد midi است و بیشتر از بقیه فرمت ها مورد استفاده قرار میگیرد در فایلهایی که به صورت این فرمت نگه داری میشوند ترک های مختلف و مجزا به صورت هم زمان اجرا میشوند .
در این حالت ، اولین ترک در بر گیرنده اطلاعات مربوط به سرعت (tempo) قطعه است .از آن جایی که در این فرمت اطلاعات هر ساز در ترکی مجزا نگهداری می شوند تصحیح و ادیت هر کدام به صورتی دقیق انجام پذیر است.
فرمت سوم:
این فرمت شامل چندین ترک غیر وابسته و مستقل از هم است که هر کدام دارای متر و سرعتی مختلف هستند ،در واقع فرمت سوم را می توان به صورت مجموعه ای از ترک ها با فرمت اول درنظر گرفت ،که سیکوئنسر ها آنها را با هم ترکیب می کنند .امروزه این فرمت عملا کاربرد تئوریک دارد.
البته باید توجه داشت که اطلاعات midi در این سه نوع فرمت به غیر از نگهداری اطلاعات و ذخیره سازی شان هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.
کلیه ی فایل های استاندارد midi شامل اطلاعاتی غیر مشترک نیز هستند که meta events نامیده میشوند. این اطلاعات شامل ترک ها ،متون،شعرها ،نام سازها و... است گرچه meta event ها به طور دقیق تعریف شده اند ولی تمامی برنامه هایی که استاندارد midi را پشتیبانی می کنند ، meta event ها را پشتیبانی نمی کنند و در عمل می بینیم که در حین نقل و انتقال فایل ها احتمال از دست دادن این اطلاعات وجود دارد.
برای خواندن قسمت های قبل و بعد این مقاله به وبسایت صدابرداران در بخش مقالات تجهیزات استودیو مراجعه کنید.
منبع: مجله ی فرهنگ وهنر
گرد آورنده: مجموعه صدابرداران
1
1