پویان آزاده متولد ۱۳۵۸، از کودکی به فراگیری موسیقی و نواختن پیانو پرداخته و از آموخته های بسیاری از استادان موسیقی ایران بهره بردهاست.
وی به محضر استاد جواد معروفی راه یافت و از دانش موسیقایی وی تا آخرین سال حیات وی بهره گرفت. فراگیری اصول آهنگسازی را نزد کامبیز روشن روان و ظرایف ردیف موسیقی ایرانی را نزد استاد علی تجویدی ادامه داد و به همراه ایشان آثاری را ضبط کرد از جمله آلبوم یادگار استاد که با فوت ایشان انتشار آن ممکن نشد.
در سال ۱۳۷۶ با کسب رتبهٔ اول وارد مقطع کارشناسی موسیقی دانشگاه هنر تهران شد و نوازندگی پیانو را نزد استادان گاگیک بابایان، رافائل میناسکانیان دلبر حکیم آوا و موسیقی جهانی را نزد اساتید شریف لطفی، مصطفی کمال پورتراب، هوشنگ کامکار و حسین دهلوی و ردیف دستگاهی موسیقی ایران را با ساز تخصصی سه تار زیر نظر بهنام وادانی آموخت ودر سال 1381 وارد مقطع کارشناسی ارشد موسیقی جهانی با گرایش پیانوی کلاسیک در دانشگاه هنر تهران گردید و با اجرای کنسرتو پیانوی شماره ۲ اثر سرگی راخمانینف و آثاری از باخ، هایدن، شوپن و امین الله حسین با بالاترین درجه (امتیاز عالی) پایان نامهٔ فوق لیسانس خود را به اتمام رساند.
بلافاصله با دریافت بورسیه کامل Full Scholarship Award PhD از کشور جمهوری فدرال آلمان برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری موسیقی راهی آن کشور شد. وی در مستر کلاس های تخصصی سونوریتهٔ پیانو که توسط پیانیست برجسته روس، پرفسور ویلی سرکیسیان در کشور ارمنستان شرکت کرد و همینطور در دو مستر کلاس پیانیست مشهور بین الملل پرفسور پائول گولدا در سالهای ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ در کشور آلمان نیز شرکت نمود. او هم اکنون علاوه بر تحصیل در مقطع دکتری موسیقی، به تدریس در دانشکدهٔ موسیقی نیز مشغول است.
جوائز، کنسرت ها، مقالات و کتاب ها:
– ارائه مقاله آموزشی و سخنرانی به عنوان اولین دانشجوی دکتری ایرانی، در مجمع جهانی آموزش موسیقی در کشور چین در سال 2010.
– اجرای کنسرتو پیانو شماره ۲ اثر امین الله حسین را با همراهی ارکستر سمفونیک آلمان سال 2010
– نامزد دریافت جایزه جهانی صلح یونسکو the UNESCO Prize for Peace Education برای کتاب سرودهای ملی کشورهای جهان در سال 2006
– برنده رتبه برتر نوازندگی پیانو کلاسیک در دومین دوسالانه پیانو ایران (گروه سنی بالای ۲۱ سال) و پنجمین جشنواره موسیقی دانشجویان کشور در سال ۱۳۸۳
– رتبهٔ اول نوازندگی پیانوی ایرانی در چهارمین جشنواره موسیقی جوان ایران سال ۱۳۸۱
– برنده تکنیک درخشان نوازندگی پیانوی کلاسیک در دومین جشنوارهٔ موسیقی دانشجویان کشور در سال ۱۳۷۷
– رتبه اول تکنوازی پیانو در اولین، دومین و سومین فستیوال هنری دانش آموزان کشور در سالهای ۱۳۷۱، ۱۳۷۲ و ۱۳۷۳
– برندهٔ جایزهٔ پژوهش موسیقی دانشگاه هنر تهران در سال ۱۳۸۴
– ثبت ملی موسیقی سنگسر در 1390 در چهارمین همایش سراسری شورای ثبت آثار تاریخی، معنوی و طبیعی کشور
– کتاب سرودهای ملی کشورهای جهان، پویان آزاده، نشر گفتگو، تهران ۱۳۸۴
– کتاب موسیقی سنگسر (در حال انتشار)
– متد آموزش پیانو اروپا (ترجمه)
- صدابرداران
- ۷ آذر ۱۴۰۳
- 1010 بازدید