فرهاد مهراد (۱۳۲۲/۱۰/۲۹ – ۱۳۸۱/۶/۹ ) معروف به فرهاد ٬ نوازنده٬ آهنگساز و خواننده پاپ راک اهل ایران بود.

او موفق به تولید اولین آلبوم راک اندرول به زبان انگلیسی در ایران بود. در دوران شکوفایی فرهاد خوانندگان معروفی اعم از مرد و زن بودند که  به صورت کاملا حرفه ای فعالیت میکردند ولی آنچه فرهاد را متمایز کرد اجتماعی بود که در تمام آثارش شنیده میشد. او یکی از ۱۰ خواننده ی سیاسی ایران بود که عده ای حتی وی را جزء سه نفر از برترین خوانندگان سیاسی ایران نیز میشناسند و شاید استفاده از همین القاب برای او بود که وی پس از انقلاب تا سال ۱۳۷۲ از هر گونه فعالیت هنری منع شد.

220px-Jomefarhad

از معروف ترین کارهای وی میتوان به ‹‹مرد تنها››٬ «جمعه»٬ «گنجشکک اشی مشی»٬ «هفته خاکستری» و… اشاره کرد. فرهاد متولد تهران است . او در یک خانواده تقریبا مرفه به دنیا آمد. پدرش سفیر ایران در کشورهای عربی بود٬ او کوچک ترین عضو خانواده بود و حتی خصوصیات رفتاریش با تمام هم سن و سالانش متفاوت بود به گونه ای که برادران و خواهرانش او را مقلد رفتار بزرگسالان خطاب می کردند. بعد از ترک تحصیل وی که آن هم به دلایلی زیاد و دخالت های عمومی وی که یه دلیل نبودن پدرش مسئولیت او را بر عهده داشت ولی رو به علاقه دوران کودکی خود که نوازندگی و کار موسیقی بود رفت اما به دلیل نداشتن اجازه ی ساز از سوی پدر خود برای یادگیری نواختن به خانه ی دوستان و همسایگان ارمنی خود می رفت تا بتواند سازهایی که در خانه های آنان بود استفاده کند. به گفته ی خودش: ارمنی ها در آن دوران نسبت به خانواده های دیگر آزاد تر بودند و انواع موسیقی های جهان را گوش می دادند و به دستشان می رسید٬ همچنین سازهایی نیز در منزل خود داشتند و من می توانستم با سازهای آنها تمرین کنم. شروع همکاری فرهاد با بلک کتس به کنسرتی در استادیوم امجدیه بر می گردد که در آن کنسرت ویدا قهرمانی هنرپیشه معروف سینما ی آن روزها به همراه همسرش مالک رستوران کوچینی در کنسرت حضور داشتند و به دلیل اجرای زیبای فرهاد از وی دعوت می شود به گروه بلک کتس به سرپرستی شهبال شب پره که هر شب در این رستوران اجرا داشتند پیوست٬ او در آنجا به دلیل اجراهای انگلیسی اش که به گفته مخاطبانش از اجرای اصل آهنگ نیز بهتر بود معروف شد به گونه ای که آمریکاییان مقیم ایران آن زمان برای رزرو صندلی های جلو برای نزدیک بودن به وی سرو دست می شکستند٬ در سال ۱۳۴۸ او توسط اسفندیار منفرد زاده برای خواندن آهنگ مرد تنها با آهنگی از خودش و ترانه ای از شهریار قنبری برای فیلم رضا موتوری مسعود کیمیایی انتخاب شد و این سر آغازی برای اجرای ترانه های نوین با مضمون اجتماعی در موسیقی متن فیلم های سینمایی می شود.

فرهادمهراد (68)

و در آخر پس از انتشار آلبوم وی با نام «برف» او در صدر تهیه آلبومی با نام «آمین» بود که ترانه هایی از انواع کشورها و ملیت ها را در بر می گرفت٬ اما از آنجا که فرهاد به بیماری هپاتیت C  مبتلا بود و با شدت گرفتن بیماری اش در سه سال پایانی موفق به اتمام آلبوم آمین نشد و برای درمان عازم لیل فرانسه شد و در ۹ شهریور همان سال بعد از مدتی اغما در بیمارستان در سن ۵۹ سالگی درگذشت و در ۱۳ شهریور در پاریس دفن شد.

پس از درگذشت فرهاد تعدادی از آثار وی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می شد که با شکایت همسر وی در حکمی پخش آهنگ های او در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ممنوع شد. همسر فرهاد در این رابطه می گوید: فرهاد برای همه کارهایش یک نظم و انضباط خاصی داشت و دوست نداشت که هرکس آن طور که دلش می خواهد از آثار او استفاده و یا به تعبیری سوء استفاده کند.

گروآوری: صدابرداران

منبع: ویکی پدیا

جستجوی کاربران برای این مطلب:

برچسب‌ها:,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه
صدابرداران مرجع تجهیزات آکوستیک