جواد معروفی 1372–1291  نوازنده پیانوو آهنگساز ،فرزند استاد موسی معروفی نوازنده چیره دست تار بود . او از شاگردان خوش ذوق درویش خان و از موسیقیدانان نامدار دوره خود بود . درکودکی مادرش را از دست داد وبعد از 18 سال زندگی در خانه پدری ، با دختری به نام شمس الزمان ازدواج کرد . حاصل این وصلت چهار فرزند بود و نکته جالب آنکه  یکی از معروفترین قطعات موسیقی آقای معروفی همانند یکی از دختران او، ژیلا نامگذاری شده است . اولین استاد وی در آموزش پیانو کلاسیک و موسیقی غربی ،خانم تانیا ناخاراتیان بود .استادی  که شاگردان به نام دیگری همچون حسین اصلانی را نیز آموزش داد.

معروفی نوجوان موسیقی ایرانی را نیز نزد علی نقی وزیری (خالق ربع پرده در موسیقی ایرانی) فرا گرفت .

وی در سال1312 ، زمانی که تنها بیست و یک سال داشت بعد از استخدام در وزارت فرهنگ و هنر وقت ، مسئولیت تدریس در مدارس موسیقی تهران را بر عهده گرفت. از اولین استخدام شدگان در رادیو ملی ایران بود و سالها به تک نوازی پیانوبرای رادیو پرداخت .در سن 41 سالگی به سرپرستی بخش موسیقی رادیو رسید و همزمان به عضویت شورای عالی موسیقی در آمد و بعد از منصوب شدن به عنوان رهبر ارکستر شماره یک ملی و رهبری ارکستر گلها ، تنظیم کننده قطعاتی برای استادان خود از جمله درویش خان بود .

جواد معروفی در مقام استاد موسیقی شاگردان شاخصی  پرورش داد ،نامدارانی همچون مهدی زرین پنجه ،انوشیروان روحانی ،اردشیر روحانی و …

javad_maroufi

استاد معروفی در تمام سالهای فعالیت خود برای آشتی دادن موسیقی ایرانی و غربی در تلاش کرد و از دید بسیاری از تحلیلگران موسیقی به هدف خود رسید اما افسوس که این امر ، نه در زمان حیاتش بلکه بیشتر پس از وفات او به دست آمد . همچون بزرگداشتی که در سال 1392 در شهرهامبورگ آلمان و توسط یکی از شاگردان نسل سوم استاد معروفی (خانم شمسی پویان آزاده ) بر پا گردید و می توان آنرا بر آورد بخشی از خواسته های  استاد معروفی دانست .

روحش شاد و یادش گرامی .

گردآوری: صدابرداران

منبع : ویکی پدیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه
صدابرداران مرجع تجهیزات آکوستیک